ЦЕНИТЕ НА САЙТА СЕ ОБНОВЯВАТ ВСЕКИ ДЕН

ВЪЗМОЖНО Е НЕСЪОТВЕТСТВИЕ С ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ ПОРАДИ ЧЕСТИТЕ ПРОМЕНИ ОТ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ПРОДУКТИТЕ.

ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА В НАЛИЧНОСТТА НА СКЛАД.

 

Безплатна доставка над 999 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържете се с нас: 0893 387 943, 0898 99 88 01
Категории продукти

0

Категории

Винаги добра цена от:

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ GROHE НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ IDEAL STANDARD НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ ROCA НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ KARAG НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ HANSGROHE НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 

Вижте всички статии

АМИ СЕГА?! Тоалетната ми седалка се счупи, какво да правя?

АМИ СЕГА?! Тоалетната ми седалка се счупи, какво да правя?

Какво да правя, когато тоалетната седалка се счупи?!

 

Ами сега?! Седалката на тоалетната се счупи - какво да правя?Без паника, това е един от често срещаните проблеми у дома, който може да има повече от едно вярно решение. Тоалетните седалки и капаци се произвеждат от пластмаси с различна плътност, дебелина, гъвкавост и здравина, но често, както по-реномираните, така и по-обикновените седалки се чупят. И макар, че смяната на счупения капак е лесна задача, понякога клиентите срещат трудности с намирането на седалка и капак за своята тоалетна чиния.

 

 

 

Стандартни модели

 

Замяна на седалка на тоалетна чиния моноблокСтандартните модели тоалетни чинии - висящи или стоящи на пода, обикновено са окомплектовани с класически по форма и размери тоалетни седалки и капаци, които можете да откриете в магазин за баня, строителен хипермаркет или дори по-добре заредена железария. Но дори и да смятате тоалетната си за класическа е много важно, преди да купите или поръчате онлайн някакъв капак да проверите следните детайли:

 • Габаритни размери на тоалетната чиния
 • Габаритни размери на капака
 • Разстояние между пантите на капака
 • Разстояние между отворите за капака на толаетната чиния

 

Тази информация можете да свалите лесно с помощта на ролетка от тоалетната и капака, които имате и да сравните със схеми на избраните модели онлайн или на място в магазин.

 

 

Модели, марки, размери, форми и цветове капаци за тоалетна чиния

 

Дори и някой капак да ви се струва подходящ точно за вашата тоалетна чиния, може да се окаже, че разстоянието между пантите е много по-голямо или по-малко от това, което вие имате, затова най-правилният подход при желание за замяна на тоалетна седалка е да се информирате за марката (обикновено е маркирано и на порцелана и на тоалетната седалка), модела и размера на тоалетната си чиния. Тази информация можете да откриете в документите за покупка и в гаранционната карта или по марката да разгледате налични модели в сайт на производител и да се ориентирате за необходимия капак.

 

Седалките и капаците НЕ СА универсални и не могат да бъдат взаимно заменяни дори и когато са от една марка. Това се дължи, както на различните форми на тоалетните чинии, така и на различните модели, разстояние между панти и отвори, както и типове захващане на капака към чинията.

 

Опитни консултанти биха могли да съдействат, но ако знаете марка и модел на тоалетната си чиния, както и имате премерени размерите на капака и разстоянието между отворите, откриването на капак за замяна ще бъде далеч по-лесно.

 

Ами сега?! Седалката на тоалетната се счупи - какво да правя?  Ами сега?! Седалката на тоалетната се счупи - какво да правя?  Ами сега?! Седалката на тоалетната се счупи - какво да правя? 

 

Тоалетната е спряна от производство?!

 

Често срещан проблем е, че моделът, който имате е спрян от производство или вече няма внос на продукти от съответната марка. Ако моделът е спрян от производство, може да направите запитване за съвместим модел заместител, при повечето реномирани марки съществува дългогодишна поддръжка на резервни части.

 

Най-трудна за разрешаване е ситуацията, в която няма заместител или марката не се внася. В първия случай можете да търсите нещо, което да съвпада при други производтели, като няма гаранция за 100% съвместимост.

 

 

Замяна на седалка на тоалетна чиния  Замяна на седалка на тоалетна чиния  Замяна на седалка на тоалетна чиния

 

Полезни съвети

 

 • Когато купувате нова тоалетна, помислете за възможността да си купите втори резервен капак. Така ще си спестите много проблеми в бъдеще и ще имате бързо и ефективно решение, в случай, че капакът ви се счупи.
   
 • Ако монтирате тоалетна чиния, която ще се ползва от много хора - за обществени нужди, в ресторант, кафе, бензиностанция, офис, жилище, което се отдава под наем и др., изберете тоалетна чиния на популярна и широко предлагана марка - напр. Ideal Standard или Roca, тъй като лесно ще можете да намерите резервен при нужда.
   
 • Нишовите марки тоалетни и бутиковите модели с по-нестандартна форма, размер и др. се намират доста по-трудно и в тези случаи силно препоръчваме да прегледате съвет no. 1.
   
 • Смяната на капак/седалка с take-off система става чрез издърпване капака нагоре; ако има бутон/и за освобождаване, трябва да се натиснат; новият капак се позиционира върху пантите и се монтира чрез натиск до чуване на изщракване.
   
 • Ако имате седалка и капак с плавно затваряне, не притискайте капака, за да го затворите по-бързо, тъй като механизмът за плавно затваряне ще се развали.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

НОВИ ПРОДУКТИ

НАЙ-ПРОДАВАНИ

SENSE ♥︎ COLOURS

Разгелдайте нашите продукти черен мат

Разгелдайте нашите продукти лъскаво злато

Разгелдайте нашите продукти розово злато и мед

Разгелдайте нашите продукти бял мат