Безплатна доставка над 999 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържете се с нас: 0893 387 943
BG
Филтри

Категории

Винаги добра цена от:

 

 

 

Естествен и технически камък в банята - защо и как

Дата: 07 Ное 2016

Усещането и желанието за близост до природата е заложено във всеки от нас и се изразява в търсене на материали, цветове и форми, близки до тази естествена среда. Това се постига чрез влагане на естествените материали - камък и дървесина или изкуствени техни заместители. Те могат да присъстват в банята под различна форма и варианти на облицовки, плотове, мивки и много други изделия.

 

Камъкът е най-предпочитан сред тези материали и може да се използва естествен или изкуствен, т.нар. технически камък. През последните няколко години, гранитогресните имитации са доста сполучливи като изработка и качество.

Изключително красиви и луксозни са баните изпълнени с елементи от естествен камък, но те имат и своите недостатъци, които се дължат на порестата структура на материала: естествени шупли, порьозност, крехкост. Справянето с тях определя качеството и стойността на крайния продукт.

 

Камъкът в естествен или изкуствен вариант може да се ползва, както в мократа така и в сухата част на банята. Там където е подложен на директно въздействие на вода и влага, трябва да се импрегнира или да се избягват по-порьозните материали. Техническият камък притежава основните свойства на естествения материал, разбира се, без уникалността му, но благодарение на хомогенната си структура, той е много по-удобен за различни обработки и лесен за поддръжка.

 

За да запазят качеството и вида си камъните се подлагат на изрязване, кантиране, шлайфане, полиране и импрегниране. Красотата на материала, неговият декоративен ефект, зависят не само от естествените му дадености – текстура и цвят, а и от вида на обработката. Гладък, с матирана повърхност, полиран до блясък, релефен или груб на вид, той въздейства по различен начин и предполага различното му възприемане от средата.

 

За плотове обикновено лицевата повърхност се полира, за да е гладка и равна, за кантове и декоративни детайли се използва релефна и груба обработка. Когато избирате цвета и текстурата на камъка, имайте предвид, че колкото по-рядък е материалът и по-богата е текстурата му, толкова по-висока ще е стойността на готовото изделие. Затова в такива ситуации много удачен вариант се оказва използването на калибровани гранитогресни плочи – имитации на мрамор или гранит. Поставянето им с минимална фуга ще създаде впечатление за монолитност и завършеност на облицовката.

 

За въздействието на камъка е много важен начинът на осветяване на каменните повърхности. Едно добре преценено и подходящо осветление може да извади най-добрите страни на каменната повърхност и да придаде уникален вид на помещението.

 

Мивките и ваните от камък се ползват все по-често и във все по-нестандартни форми. Могат да бъдат избрани за акцент при проектиране на баня или тоалетна. Ваните от камък са по-рядко срещани поради доста високата си цена, но използването на вана от този материал придава максимален комфорт и автентичност на преживяването.

 

При всички случаи, изборът на каменни облицовки елементи за банята е не само актуална тенденция за обзавеждане на дома, но и подход, който гарантира класически неостаряващ стил и устойчивост. Материалът дава възможности за разнообразни решения, красиви детайли, съчетани с функционалност.

 

Доверете се на професионален съвет и качествена обработка за каменните повърхности и продукти от камък. В Студио Сенс ви предлагаме компетентно и професионално отношение към вашите въпроси и работим само с най-добрите доставчици и производители на продукти от камък. При нас можете да откриете не само поръчкови, но и готови продукти от камък. Още снимки Плотове баня от камък Мивки от камък Други изделия от камък

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

НОВИ ПРОДУКТИ

ПРОМО Комплект за вграждане Grohtherm New Tempesta

ПРОМО Комплект за вграждане Grohtherm New Tempesta

-33%
Цена: 1 099.00 лв
Каталожна цена: 1 640.29 лв
Коляно с държач Relexa

Коляно с държач Relexa

-15%
Цена: 63.74 лв
Каталожна цена: 75.00 лв
Шлаух за ръчен душ Grohe

Шлаух за ръчен душ Grohe

-15%
Цена: 41.65 лв
Каталожна цена: 49.00 лв

НАЙ-ПРОДАВАНИ

Свободностяща мивка Trocadero

Свободно стояща мивка Trocadero

-20%
Цена: 936.79 лв
Каталожна цена: 1 171.00 лв
Клик-сифон Белла злато

Клик-сифон Белла злато

-13%
Цена: 38.28 лв
Каталожна цена: 44.00 лв
Луксозно черно поддушово корито Pietra

Луксозно черно поддушово корито Pietra

-20%
Цена: 441.60 лв
Каталожна цена: 552.00 лв

АКТУАЛНО

Върни До Горе