Безплатна доставка над 999 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържете се с нас: 0893 387 943
BG
Филтри

Категории

Винаги добра цена от:

 

 

 

Големите плочки за баня - само мода или практичен избор?!

Дата: 05 Юни 2018

Когато става дума за модни тенденции, сме свикнали това да се отнася преди всичко за дрехите и аксесоарите в нашия гардероб, но модата вече обхваща все повече сфери на нашия живот. Една от тях е интериорът и обзавеждането и по-специално обзавеждането за баня. Обзавеждането също има своите течения и модни писъци, големите фабрики производители на обзавеждане налагат тенденции и дизайн, който постепенно завладява масовите производители и съответно достига до нас като потребители.

 

Плочки Bistrot Wall 40х120 см Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня  Гранитогрес Mega Marble Experience Sahara Noir 20х120 см Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня

 

Една от най-актуалните тенденции в обзавеждането на баня са плочки и гранитогрес в големи размери. Увеличаването на форматите създава един много изтънчен и съвременен изглед на пространството, но дали това е само мода?! Нека да видим дали има и други причини да предпочетем широкоформатните плочки, освен да бъдем в крак с последните тенденции:

 

Голям размер гранитогрес Ragno Boom, Ragno Creek, Ragno Replace, Ragno Concept, Italgraniti Sahara Noir

 

 

Лесни са за почистване

Големите формати плочки (като се започне от средно големите 37.5х75 см, през 32х97 см, 20х120 см, 30х120 см, до 75х100 см и др.) са перфектен избор за помещения, които се използват ежедневно и от много хора, каквито са баните, а особено обществени бани и тоалетни, защото са много здрави, устойчиви и изглеждат прекрасно дори при интензивна употреба. Всяка плочка покрива голяма повърхност, което означава по-малко фуги. А наличнието на по-малко фуги означава по-малко време прекарано в търкане и почистване на натрупвания на мръстоия, характерни за фугите, и дори понякога мухъл. А това пък означава - по-чиста и по-добре изглеждаща баня. 

 

Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня   Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня   Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня

 

 

По-изтънчен дизайн

Малките плочки придават на банята по-традиционен вид, в някои случаи търсен, в други предпочитан от клиентите. Но за тези, които обичат простотата на изчистения, по-скоро минималистичен стил, големите плочки за баня ще донесат търсения супер шик ефект и ще се преврънат в чудесна основа за развитие на интериора до последния детайл. При плочките за баня с големи размери се постига много лекота на визията, тъй като шарката има по-малко прекъсвания, а висококачествените калибровани плочи се полагат с минимална или дори без фуга и са много прецизно изрязани, което придава луксозен изглед на помещенията.

 

Големи плочки за малката баня и кухня Ragno Bistrot, Marazzi Essenziale, Ragno Flex, Ragno Rewind, Ragno Ritual, Marazzi Stonevision, Impronta Couture, Ragno Terracruda

 

 

Подходящи за малки и големи бани

Големите плочки имат предимството да уголемяват оптически помещението и да продават луксозен и бляскав вид дори на малки бани и тоалетни - по-малкото фуги не разсейват окото и не накъсват визуално стената, така че тя изглежда по-висока и по-широка. Друг често търсен ефект за помещенията е те да бъдат максимално светли, което също може да бъде постигнато с големите размери. При големите помещения широкоформатните плочи улесняват процеса на работа, което води до бързото завършване на банята и до по-малко разходи за труд. Разбира се, това е постижимо само с опитен и доказан майстор. 

 

Ragno Freestyle Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня   Ragno Rewind Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня

 

 

Разнообразие

Големите формати плочки стават все по-популярни и се произвеждат във все повече цветове, нюанси, текстури. Можете да избирате между мат и гланц, между гладки плочки и такива с обемни 3D ефекти, между имитации на мрамор, дърво, бетон, камък и др.

Плочките за баня с големи размери най-често се правят  от гранитогрес, тъй като той е изключително здрав материал, не се огъва, което е важно при големи формати, не се износва лесно, надежден е и предлага високо качество на крайният продукт.

При средно големите размери се срещат и плочки от фаянс, най-често това е бяла глина, които са малко по-крехки и трябва да бъдат обработвани с по-голямо внимание.

 

Тъй като дизайнерите все повече налагат интериори за баня, а и за други помещения в дома, с големи размери плочки, фабриките все повече обогатяват асортимента си от такива плочки. Можем да кажем, че засега бъдещето е в големите формати.

 

Ragno Terracruda Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня   Плочките с големи формати - само мода или практичен избор?! Студио Сенс Обзавеждане за баня

 

 

Студио Сенс внася и предлага разнообразни серии на италиански производители, които са доказани с качеството и с перфектния вид на плочките. Разгледайте всички предложения за големи плочки, които може да намерите при нас.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари
Върни До Горе