Безплатна доставка над 999 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържете се с нас: 0893 387 943
BG
Филтри

Категории

Винаги добра цена от:

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ GROHE НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ IDEAL STANDARD НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ ROCA НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ KARAG НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОДУКТИ HANSGROHE НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 

Да изберем подходяща мивка за баня

Дата: 17 Ное 2018

Изборът на мивка може да се окаже много по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед. Предлагат се толкова много и различни варианти, всеки със своите предимства и недостатъци - направили сме този подробен списък на видовете мивки и техните отличителни характеристики, с който се надяваме да улесним избора на мивка за баня.

 

Стенна мивка за баня

 

  

В Studio Sense се предлагат над 200 модела стенни мивки за баня, които могат да бъдат комбинирани с пиедестал или полупиедестал.

 

Стенните мивки за баня, както се разбира от името им, се монтират директно на стената. Те нямат нужда от допълнителни елементи като плотове, мебели, конзоли, за да бъдат закрепени. Придават на помещението семпъл и изчистен стил. Това е един от най-евтините варианти за мивка, затова е и сред най-предпочитан от клиентите.

Предимства: Семпло, изчистено, евтино. Подът остава открит, което създава усещане за повече простор. За да изглежда стенната мивка безупречно, добавете красив декоративен долен сифон за мивка, който придава завършеност на банята.

Недостатъци: Липсата на шкаф под мивката може да е проблем, ако имате нужда от пространство за съхранение на козметични принадлежности. Това може да бъде коригирано с горен шкаф-огледало или огледало с полица или само полица за баня. Ако мивката е малка и без странични плотове, ще се лишите от удобно място за поставяне на сапуниера, четки за зъби и други неща от първа необходимост. Тези недостатъци могат да се компенсират със стенни аксесоари за баня - сапуниера, дозатор за сапун, чашка за четки и паста за зъби и др.

 

 

Стенна мивка с пиедестал/полупиедестал

 

Разновидност на стенните мивки са вариантите с полупиедестал и пиедестал, наричат се още ботуш и полуботуш или конзола и полуконзола, всички тези наименования се отнасят за порцелановия елемент, който се монтира под мивката и скрива сифона и меките връзки за топла и студена вода.

Полупиедесталът е по-къс и се монтира на стената, а пиедесталът е висок, стои на пода и създава едно класическо излъчване на помещението.

Предимства: Евтин и лесен вариант за мивка, не е небоходим декоративен сифон, защото сифонът и меките връзки остават зад пиедестала. Класически, непреходен стил на банята.

Недостатъци: Както и при стенните мивки без пиедестал, недостатъците са липса на място за съхранение.

 

 

Мивка върху плот

 

  

Уникални модели мивки върху плот тип купа от италианската фабрика Hatria с 45% отстъпка в Studio Sense.

 

Стоящите върху плот мивки са подходящи за монтаж върху предварително обработена и фиксирана повърхност - това може да бъде плот за баня или плот на мебел за баня. Мивката може да бъде разположена, съобразно размера и предпочитанията, централно върху плота, отляво или отдясно. 

Няма ограничения в материала на плота, може да бъде от дърво, PVC, технически или естествен камък, мрамор, стъкло, ламинати и др. Единственото важно нещо е плотът да бъде достатъчно здрав и да се предвидят правилните и точен брой крепежни конзоли, които да носят тежестта на плота и мивката.

Мивките върху плот имат разнообразна форма, могат да са кръгли тип купа, правоъгълни, квадратни и с неправилна форма. Ако мивката няма отвор за смесител, трябва да се предвиди висок смесител стоящ върху плот или вграден стенен смесител.

Предимства: Универсално решение за плотове и мебели за баня - комбинират се и с двете. Имат съвременно излъчване, богатство на формите и размерите. Позволяват да се предвиди място за съхранение, ако са с мебел, а плотът дава удобството ежедневната козметика да ви е винаги под ръка.

Недостатъци: Височината на мивките свива пространството за съхранение. Може да създават проблеми при почистване на плота около и зад мивката.

 

 

Мивка за вграждане

Мивките за вграждане са два вида: за горно вграждане и за долно вграждане. При мивките с горно вграждане върху плота остава видим горния пръстен на мивката, а при долното вграждане, мивката се монтира под плота, пасвайки точно на отвора оставен за нея. 

 

Горно вграждане

Предимства: Мивките за горно вграждане са подходящи за монтаж върху всякакви видове плотове, а също така могат да се комбинират и с мебели за баня.

Предлагат се в класически форми: овални, кръгли, правоъгълни и квадратни, като декоративните елементи са по-ограничени.

При този тип вграждане не е нужно отворът за мивката да се полира, тъй като той остава практически невидим, скрит, а това прави процеса на производство по-бърз и по-евтин.

Недостатъци: Малко по-трудно се почистват ръбовете, които лежат върху плота и около тях.

 

 

 

Долно вграждане/под плот

Предимства: По-лесно почистване на плота - можете да забършете водните пръски директно в мивката. Подходящи са за семейна баня, предлагат се в много размери. Поради естеството на техния монтаж, формите са ограничени до класическите: кръгла мивка, елипсовидна мивка, квадратна или правоъгълна мивка. При квадратните и правоъгълни мивки има вариации в оформлението на коритото с по-дефинирани ръбове или по-омекотени и овални линии.

Недостатъци: Обработката на плота е по-прецизна, вътрешният ръб трябва да бъде обработен и полиран тъй като остава видим, това може да оскъпи и забави проекта.

 

 

 

Мивкa за полувграждане

 

  

Всички модели мивки за полувграждане с отстъпка в Studio Sense.

 

Мивките за полувграждане също се монтират на самостоятелен плот или мебелен плот, като част от мивката лежи върху плота, а другата част, обикновено предната или странична и предна част остават извън плота. Това е специфично естетическо предимство на този тип мивки, което позволява постигането на раздвижен дизайн и по-нестандартни решения.

Предимства: Предния ръб на мивката е леснодостъпен, при употребата се възползвате от предимствата на стандартна стенна мивка, но имате и естетиката на плота и мебел за баня, които са в по-компактен размер и правят стила изчистен и модерен.

Недпстатъци: В сравнение с мивките за пълно вграждане и мебелните мивки, поради спецификата на монтаж, при полувградените мивки плотът е по-тесен и предоставя по-малка възможност за съхранение на вещите.

 

 

Мебелнa мивкa

 

  

 

Почти всички от изброените дотук модели мивки са подходящи и за комбиниране с мебели за баня, разбира се, като се има предвид тяхната специфична форма и изисквания за монтаж.

В Studio Sense имаме богата селекция от мебелни мивки, а можете да поръчате разнообразни мебели за баня по поръчка, които да са изработени по подходящ начин и в подходящ размер за избраната мивка и съобразени с пространството, с което разполагате в своята баня.

 

Който и модел мивка да е подходящ за вашия проект, ние от Studio Sense можем да ви предложим богат избор на дизайни, бюджетни и луксозни мивки, стандартни и нестандартни модели в наличност или по поръчка с кратки срокове на доставка. Ако все още се колебаете кой е най-добрият вариант за вас, можете да се консултирате и да разгледате на живо мостри в някой от нашите магазини

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

НОВИ ПРОДУКТИ

МЕГА СЕТ Grohe Bauedge всичко за вашата баня

МЕГА СЕТ Grohe Bauedge всичко за вашата баня

-43%
Цена: 879.00 лв
Каталожна цена: 1 544.00 лв
МЕГА СЕТ Grohe Tempesta всичко за вашата баня

МЕГА СЕТ Grohe Tempesta всичко за вашата баня

-39%
Цена: 1 169.00 лв
Каталожна цена: 1 924.80 лв
МЕГА СЕТ Grohe Erosmart всичко за вашата баня

МЕГА СЕТ Grohe Erosmart всичко за вашата баня

-38%
Цена: 1 399.00 лв
Каталожна цена: 2 265.00 лв

НАЙ-ПРОДАВАНИ

Клик-сифон Белла злато

Клик-сифон Белла злато

-13%
Цена: 38.28 лв
Каталожна цена: 44.00 лв

ЧЕРНА СЕЛЕКЦИЯ

ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА БАНЯ ЧЕРНО

Върни До Горе