Безплатна доставка над 999 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържете се с нас: 0893 387 943
BG
Филтри

Категории

Винаги добра цена от:

 

 

 

Всичко за обзавеждане на банята - наръчник на потребителя

Дата: 10 Ное 2016

Обзавеждате новия си апартамент и сте се заели с нелеката задача да проектирате съвсем нова баня или просто искате да подновите и модернизирате сегашната, наръчникът за обзавеждане за баня ще ви помогне да постигнете облика, който желаете.

 

Дали следвате по-съвременен дизайн или по-традиционен изглед, този наръчник ще ви даде информация за всички основни елементи и стъпки за това как да създадете вашата баня-мечта. Но за какво първо трябва да помислите преди да купите?

 

6 неща, на които да обърнете внимание:

 

Вид на банята

Преди да започнете с обзавеждане на банята, помислете за площта, която ще ремонтирате. Дали това е просторна, семейна баня, в която ще има място за тоалетна и душ? Или е самостоятелен санитарен възел, използван от по-малко на брой хора? Може би това е едно малко помещение на долния етаж на къщата ви? Съвременен или традиционен - какъв е търсеният стил? Съвременните бани са модерни на външен вид, с по-ъгловати, квадратни, заострени линии и са в крак с последните тенденции в дизайна като вградени казанчета, тоалетни, мебели, мивки върху плот. Традиционният стил съчетава всички класически елементи за обзавеждане: формите са по-овални, смесителите са с две ръкохватки, ваните са на крачета - свободностоящи, тоалетните са тип моноблок с по-ретро дизайн и т.н.

 

Допълнения

Ще имате ли нужда от аксесоари като шкафове за баня, места за съхранение или загряващи лири за кърпи? Повечето от нашите предложения за обзавеждане идват с възможност за избор на препоръчителните аксесоари, които ще допълнят и акцентират вашия избор.

 

Батерии за баня

Друг ключов фактор са смесителите. В процеса на планиране на обзавеждането ще разберете какъв вид смесители са ви необходими, съобразно броя и вида на отворите, който имат мивката, бидето и ваната. Стилът на банята също ще окаже влияние върху вида смесителите. Ако предпочитате по-модерен дизайн на банята, можете да изберете каскаден (отворен) смесител тип водопад или с по-квадратна форма. А ако банята е по-традиционна, можете да избирате между по-овалните форми, смесители с два крана/двуръкохваткови, с кръстати кранчета и др.

 

Мивка за баня

Мивката може да бъде самостоятелна, висяща на стена - конзолна, мивка върху плот или съчетана с мебел за баня. Studio Sense предоставя изключително богата гама от мивки за различни приложения. В зависимост от вида и стила на банята можете да изберете конзолна мивка или върху плот, а защо не и стъклена. Така оставяте усещането за пространство в малките бани.

 

Използване на мястото

Съображенията относно размера, ще играят важна роля при избора на обзавеждане. Ако имате огромна баня, можете да монтирате свободностояща мивка, вана и аксесоари. Голямото пространство дава свобода за избора на различни интериорни репения – различни видове тоалетна чиния - моноблок, висяща или стояща, умивалник с ботуш, свободностояща вана, придружени с просторни места за съхранение. Ако имате голямо семейство, помислете дали да не монтирате две мивки за по-голямо удобство.

Ако обзавеждате стандартна баня или малка тоалетна, пространството е наистина ограничено. Можете да се насочите към ъгловите модели тоалетни, мивки, мебели за баня, вани и др., които наистина пестят място. Придържайте се към изчистения стил и минимализма. При малките бани е също толкова важно да имате душ кабина или душ преграда, която да пасне в малкото помещение и да предпазва мебелите ви от вода, прекрасно решение са т.нар. паравани тип "хармоника", които се сгъват и пестят място, когато не ги ползвате. 

 

Позициониране

Преди да започнете активен ремонт и да планирате обзавеждане, вземете под внимание разположението на всеки елемент. Ако искате конзолна тоалетна с вградено казанче/структура или мивка, уверете се, че въпросната стена е подходяща за това. Трябва да сте наясно с техническите възможности на вашата баня - откъде минават тръби, ще местите ли нещо, напр. изводи за вода, сифони и други, за да можете правилно да планирате както самото обзавеждане, така и разходите за целия ремонт.

 

 

Ние можем да ви предложим огромен асортимент за обзавеждане за баня:

 • Плочки за баня
 • Мозайка и стъклокерамика
 • Плочки за кухня
 • Гранитогрес
 • Теракота
 • Мебели за баня
 • Обзавеждане за баня
 • Душ Кабини Стандартни
 • Душ Кабини по поръчка
 • Огледала
 • Стъклени врати
 • Хидромасажни душкабини
 • Мивки за баня
 • Сифони
 • Поддушови Корита
 • Структури за вграждане
 • Аксесоари за баня и др.

 

В повечето случаи, Studio Sense ще препоръча кои от тези допълнителни елементи биха се съчетали най-добре с избрания стил на обзавеждане. Ако предпочитате да си купите готова за инсталиране санитарна техника, с включени допълнителни екстри, погледнете нашите пакети за обзавеждане на баня. 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
 • Все още няма коментари

НОВИ ПРОДУКТИ

ПРОМО Комплект за вграждане Grohtherm New Tempesta

ПРОМО Комплект за вграждане Grohtherm New Tempesta

-33%
Цена: 1 099.00 лв
Каталожна цена: 1 640.29 лв
Коляно с държач Relexa

Коляно с държач Relexa

-15%
Цена: 63.74 лв
Каталожна цена: 75.00 лв
Шлаух за ръчен душ Grohe

Шлаух за ръчен душ Grohe

-15%
Цена: 41.65 лв
Каталожна цена: 49.00 лв

НАЙ-ПРОДАВАНИ

Свободностяща мивка Trocadero

Свободно стояща мивка Trocadero

-20%
Цена: 936.79 лв
Каталожна цена: 1 171.00 лв
Клик-сифон Белла злато

Клик-сифон Белла злато

-13%
Цена: 38.28 лв
Каталожна цена: 44.00 лв
Луксозно черно поддушово корито Pietra

Луксозно черно поддушово корито Pietra

-20%
Цена: 441.60 лв
Каталожна цена: 552.00 лв

АКТУАЛНО

Върни До Горе