Безплатна доставка над 999 лв | Лесно връщане на продукти до 14 дни | Свържете се с нас: 0893 387 943
BG
Филтри

Категории

Винаги добра цена от:

 

 

 

Как да създадем перфектната баня за двойки

Дата: 05 Фев 2017

Независимо, че за всички други стаи в дома ви цари разбирателство, банята може да се окаже място с концентрация на повишено напрежение, особено когато бързате сутрин за работа, важна среща или просто искате да свършите нещо в нея едновременно. Каквато и да е причината, трябва да знаете, че има начин дори и малката баня да се превърне в уютно местенце за двама, където всеки има своя кът. В тази статия ще ви дадем няколко насоки, в които да развихрите въображението си, създавайки перфектната баня за двама.

 

Инвестирайте в спокойствие: Мивка за него, мивка за нея

Мивката е централен обект в банята и около нея са съсредоточени повечето действия. Ако имате само една мивка е много трудно да я използвате по едно и също време. Конкуренцията за мивката е повод за напрежение и нерядко караници помежду ви. На това лесно може да се сложи край с инсталирането на две отделни мивки. 

Ако имате достатъчно място в банята, това е най-полезното нещо, което можете да направите, а и със сигурност ще създаде на банята ви онова елегантно и луксозно излъчване.

В случай, че мястото недостига, което се случва често, можете да решите и този проблем, чрез избора на двойна мивка за баня или пък на единична мивка, към която има възможност за монтиране на два смесителя. Те ще ви осигурят усещането за отделни мивки като същевременно ще спестите място. Мивките, които позволяват два смесителя са с размер min. 75-80 см, оптималното пространство би било 90-100 см. Ако искате да имате по-малка мивка с два смесителя, можете да потърсите такава без отвори и да вградите смесителите в стената.

Към мивката задължително върви огледало. Огледалото е много важно, тъй като е неразделна част от подготвката на всеки тоалет. Важно е за него, за да бъде винаги перфектно обръснат, важно е за нея, за да има винаги перфектно положен грим. Затова не се колебайте, а смело инсталирайте две отделни или едно достатъчно голямо огледало, което можете да си поделите. Ако разполагате с малко място и много вещи за съхранение, можете да изберете огледало, за д което има шкаф, така ще можете да въведете и повече ред в банята - ключов момент за хармонията и спокойствието помежду ви.

 

 

Бъдете организирани: Редът е спокойствие

Много е неприятно, когато из общото чекмедже се търкалят разнообразни принадлежности и шишенца, сред които винаги най-нужното е най-отдолу или най-отзад, дали нейният лосион ще закрива неговия гел за бръснене или пък неговият гребен ще се е оплел в нейните принадлежности за маникюр - това е източник на негативни емоции и за двамата.

Сложете ред в шкафовете с помощта на органайзери за чекмеджета или разпределете рафтовете. Ако имате възможност, поръчайте си отделни шкафове към мивките или пък един шкаф с вътрешно разделение на пространството така че всеки да има точно определено място за своите вещи.

Със сигурност ще ви бъде удобно да се възползвате от двойни аксесоари за баня, които позволяват съхранението на повече четки, пасти и други дреболии.

Обърнете специално внимание на закачалките, нека всеки има място за своя кърпа и халат. В малките бани, това място може да бъде осигурено чрез монтиране на закачалка на вратата. Можете да разположите релса за хавлия от всяка страна на мивката, така че всеки да има бърз и удобен достъп до своята. 

Добрата организация показва не само уважение към личното пространство, нужди и особености на всеки от вас, но и демонстрира уважението ви към общото пространство, което сте решили да обитавате заедно.

 

 

 

Споделяйте радостта: Винаги двама, винаги

Банята не е само кратка отбивка между спалнята и работата, или между работата и вечерното излизане, тя е място за релакс и щастливи моменти.

Организирайки банята си да бъде адаптивна за двама, вие можете да споделяте тези радостни моменти. Ако сте сред щастливците, които разполагат с повече пространство, можете да разширите идеята за баня за двама и да си осигурите незабравими спа-преживявания у дома с вана, която е подходяща за двама.

Ако не сте почитатели на ваната, бихте могли да направите душ-зона, в която да имате два отделни душа монтирани срещуположно или един до друг. Това ще ви даде незаменимата възможност да взимате душ по всяко време, независимо един от друг.

Взимането на вана или душ заедно може да бъде не само отпускащо, но и романтично преживяване.

Независимо дали имате голямо или малко пространство, превръщайки банята си в удобно място за двама вие инвестирате не само в благоусторйството на дома, но и в спокойствието на вашата връзка.

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

НОВИ ПРОДУКТИ

ПРОМО Комплект за вграждане Grohtherm New Tempesta

ПРОМО Комплект за вграждане Grohtherm New Tempesta

-33%
Цена: 1 099.00 лв
Каталожна цена: 1 640.29 лв
Коляно с държач Relexa

Коляно с държач Relexa

-15%
Цена: 63.74 лв
Каталожна цена: 75.00 лв
Шлаух за ръчен душ Grohe

Шлаух за ръчен душ Grohe

-15%
Цена: 41.65 лв
Каталожна цена: 49.00 лв

НАЙ-ПРОДАВАНИ

Свободностяща мивка Trocadero

Свободно стояща мивка Trocadero

-20%
Цена: 936.79 лв
Каталожна цена: 1 171.00 лв
Клик-сифон Белла злато

Клик-сифон Белла злато

-13%
Цена: 38.28 лв
Каталожна цена: 44.00 лв
Луксозно черно поддушово корито Pietra

Луксозно черно поддушово корито Pietra

-20%
Цена: 441.60 лв
Каталожна цена: 552.00 лв

АКТУАЛНО

Върни До Горе